Okul Öncesi Eğitimde Müzede Drama Eğitimi

Etkinlik Tarihi: 19 Aralık 2017 11:27 - 19 Aralık 2017 17:34

Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Lisans programında Doç. Dr. Esra DERELİ tarafından yürütülen Okul Öncesi Eğitimde Drama dersi kapsamında Türk Dünyası Bilim- Kültür- Sanat Merkezi’nde Osmanlı Döneminde bilime katkı veren Türk büyüklerini okul öncesi dönem çocuklarına uygun bir yöntemle öğretebilmek için “Okul Öncesi Eğitimde Müzede Drama Eğitimi” etkinliği gerçekleştirildi. Müzede drama etkinliği ile çocukların anlayabileceği somut örneklerle kendi kültürlerini, eserlerini ve değerlerini tanıma fırsatı sunuldu. Bu etkinlikte okul öncesi eğitim lisans programı üçüncü sınıf öğrencileri Mimar Sinan, Piri Reis, Ali Kuşçu ve Ömer Hayyâm’ı  dramatize ederek ve rol oynayarak  okul öncesi çocuklarına bu kişilerin bıraktığı eserleri ve bilime katkılarını nasıl anlatabileceklerini öğrenmelerine yardımcı oldu. Isınma çalışmaları ile başlayan etkinlik esas çalışma ve rahatlama çalışmaları devam etmiş ve dramanın değerlendirilmesiyle son bulmuştur. Okul Öncesi eğitimde kültürel değerlerin tanıtılmasına imkân veren müzede drama etkinliğini gerçekleştiren Okul Öncesi Eğitimi lisans programı üçüncü sınıf öğrencilerine teşekkür eder, bu etkinlikleri meslek hayatlarında da gerçekleştirmelerini temenni ederiz.