Açık Alanda Çevre Eğitimi (Outdoor Environmental Education)

Etkinlik Tarihi: 20 Kasım 2017 00:00 - 20 Kasım 2017 23:58

Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği ve Okulöncesi Öğretmenliği programlarında Prof. Dr. Eyüp Artvinli tarafından yürütülen Çevre Eğitimi dersi kapsamında ilimizde yer alan ve ülkemizin dördüncü büyüklükteki Botanik Bahçesinde uygulamalı olarak “Açık Alanda Çevre eğitimi (Outdoor Environmental Education)” dersi yapıldı.  Söz konusu uygulamalı dersler ile öğretmen adaylarının çevrelerindeki bazı bitki türlerini gözlemleme ve okul dışı öğrenme ortamlarında deneyim kazanmaları hedeflenmektedir. Bu amaçla uygulamalı ders kapsamında, okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine açık alanlarda uygulanabilecek etkinliklerden örnekler ele alınarak işlendi. Böylece teorik derslerin insan-mekan etkileşimini yerinde görmeleri ve doğaya saygılı olma ve onunla uyum içinde yaşama değerlerinin de kazandırılması amaçlanmıştır.